Κυριακή 1 Μαρτίου 2020
Μηλοπιτάκια με αμύγδαλο και δαμάσκηνα
4 μήλα
4 κουταλιές ζάχαρη
200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
100 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα (αν θέλουμε να
μουλιάζουμε σε λικέρ της αρεσκείας μας)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 ποτήρι φυτικό βούτυρο ή λάδι
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα
Τρίβουμε την αμυγδαλόψιχα (όχι σκόνη). Ψιλοκόβουμε τα
δαμάσκηνα και τα ρίχνουμε μαζί με τα αμύγδαλα στα μήλα. Προσθέτουμε την κανέλα και
το γαρύφαλλο.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Αλείφουμε κάθε λωρίδα με βούτυρο ή λάδι και βάζουμε στην κάτω άκρη μια κουταλιά
από το μείγμα. Διπλώνουμε σε τρίγωνα, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί με
λαδόχαρτο.
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) μέχρι να
ροδίσουν.
Μόλις κρυώσουν, ρίχνουμε άχνη και κανέλα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου