#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020


Μηλοπιτάκια με αμύγδαλο και δαμάσκηνα

½ κιλό φύλλα κρούστας
4 μήλα
4 κουταλιές ζάχαρη
200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
100 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα (αν θέλουμε να μουλιάζουμε σε λικέρ της αρεσκείας μας)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 ποτήρι φυτικό βούτυρο ή λάδι
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο (ή ρίχνουμε αντίστοιχα λάδι) σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μήλα, ανακατεύοντας με προσοχή για να μη λιώσουν. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 4 – 5 λεπτά.
Τρίβουμε την αμυγδαλόψιχα (όχι σκόνη). Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα ρίχνουμε μαζί με τα αμύγδαλα στα μήλα. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λωρίδες. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με βούτυρο ή λάδι και βάζουμε στην κάτω άκρη μια κουταλιά από το μείγμα. Διπλώνουμε σε τρίγωνα, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο.
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις κρυώσουν, ρίχνουμε άχνη και κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου