#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020


Τραγανή λαγάνα

1.200  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 χαρτάκια μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι αλάτι
Χλιαρό νερό
¼  ποτήρι λάδι (προαιρετικά)
Σουσάμι

Λιώνουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και  λίγο αλεύρι δημιουργώντας ένα χυλό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου.
Σε άλλο δοχείο κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, το μείγμα μαγιάς και λίγο – λίγο χλιαρό νερό. Πλάθουμε με τις χούφτες να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε για περίπου μία ώρα. Πλάθουμε ξανά με αλευρωμένα ή λαδωμένα χέρια και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Απλώνουμε με τα δάκτυλα σε λαδωμένο ταψί. Πιέζουμε να σχηματίσουμε σε όλη την επιφάνεια γούβες. Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου. Πιέζουμε ξανά και περνάμε με ένα πινέλο νερό. Σκορπάμε παντού σουσάμι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο τις λαγάνες τις ραντίζουμε με λίγο νερό (γίνονται πιο τραγανές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου