Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Κολοκυθοκεφτέδες
1 κιλό
κολοκυθάκια
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι δυόσμο
4 φρέσκα
κρεμμυδάκια ή ένα μέτριο ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2 αυγά
120
γραμμάρια γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλεύρι για
όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου ½ κιλό)
Λάδι για το
τηγάνισμα
Κόβουμε στο
μούλτι τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε σε ένα δοχείο, όπου έχουμε ψιλοκομμένα το
κρεμμύδι (ή τα κρεμμυδάκια), το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο.
Προσθέτουμε
τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι , τη ρίγανη και το τυρί και ανακατεύουμε, ρίχνοντας λίγο – λίγο το
αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα σχετικά σφικτό χυλό.
Τηγανίζουμε
σε καυτό λάδι και τοποθετούμε τους τηγανισμένους κολοκυθοκεφτέδες σε πιατέλα,
που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Οι
κολοκυθοκεφτέδες γίνονται και νηστίσιμοι αν αφαιρέσουμε τα αυγά και το τυρί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου