#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες



1 κιλό κολοκυθάκια
½  ματσάκι μαϊντανό
½  ματσάκι άνηθο
½  ματσάκι δυόσμο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα μέτριο ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

2 αυγά
120 γραμμάρια γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου ½ κιλό)
Λάδι για το τηγάνισμα

Κόβουμε στο μούλτι τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε σε ένα δοχείο, όπου έχουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι (ή τα κρεμμυδάκια), το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο.
Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι , τη ρίγανη και το τυρί  και ανακατεύουμε, ρίχνοντας λίγο – λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα σχετικά σφικτό χυλό.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τοποθετούμε τους τηγανισμένους κολοκυθοκεφτέδες σε πιατέλα, που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.


Οι κολοκυθοκεφτέδες γίνονται και νηστίσιμοι αν αφαιρέσουμε τα αυγά και το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου