Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016
Καριόκες
1 ½ φλιτζάνι
τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 ¼ φλιτζάνι
τσαγιού γάλα χλιαρό
200
γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
50 γραμμάρια
κακάο
150
γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
Ξύσμα
πορτοκαλιού
Χυμό από ένα
πορτοκάλι
Κονιάκ
Για την
επικάλυψη:
800
γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Σε ένα δοχείο ρίχνουμε την άχνη, το κακάο,
τα μπισκότα, τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το
γάλα και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά
μεταξύ τους.
Φτιάχνουμε τρία μπαστουνάκια, τα τυλίγουμε
με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου πέντε ώρες.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και
προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα
μπαστουνάκια σε ροδέλες πάχους περίπου 1 ½ -2 εκατοστά, τις βουτάμε μία –μία
στη σοκολάτα με τη βοήθεια μια λαβίδας ή δύο πιρουνιών και τις ακουμπάμε σε
λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
Μόλις κρυώσει η σοκολάτα τυλίγουμε τις
καριόκες σε αλουμινόχαρτο και τις
βάζουμε στο ψυγείο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου