#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Καριόκες




3 πακέτα πτι μπερ χοντροκομμένα (προαιρετικά με γεύση σοκολάτας)
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
50 γραμμάρια κακάο
150 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Κονιάκ

Για την επικάλυψη:
800 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές ελαιόλαδο

    Σε ένα δοχείο ρίχνουμε την άχνη, το κακάο, τα μπισκότα, τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά  μεταξύ τους.
   Φτιάχνουμε τρία μπαστουνάκια, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου πέντε ώρες.
   Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε ροδέλες πάχους περίπου 1 ½ -2 εκατοστά, τις βουτάμε μία –μία στη σοκολάτα με τη βοήθεια μια λαβίδας ή δύο πιρουνιών και τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.

   Μόλις κρυώσει η σοκολάτα τυλίγουμε τις καριόκες  σε αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο ψυγείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου