#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Αφράτη τυρόπιττα


½ κιλό τυρί φέτα
1 γάλα εβαπορέ
500 ml νερό
2 ½ κουταλιές λάδι
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
5 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
Πιπέρι
¼   ματσάκι δυόσμο ή ¼ ματσάκι άνηθο (προαιρετικά)
Λάδι για το άλειμμα
Σουσάμι

Για τη ζύμη:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές κρασί ή 1 κουταλιά ξύδι
¼  γλυκού του κουταλιού αλάτι
Νερό όσο πάρει.

Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας τα τέσσερα πρώτα υλικά σε ένα δοχείο και προσθέτοντας λίγο –λίγο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακιά, εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί».
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με αυγογδάρτη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε και περιμένουμε να κρυώσει λίγο το με
ίγμα. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι και το μυρωδικό.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και ανοίγουμε ένα –ένα σε φύλλο με λεπτό πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο. Αλείφουμε με λάδι και χαράζουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει (περίπου 45 λεπτά). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου