#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Πίττα με τυρί κρέμα



Για το φύλλο:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές κρασί ή 1 κουταλιά ξύδι
¼  γλυκού του κουταλιού αλάτι
Νερό όσο πάρει.
Για τη γέμιση:
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Πιπέρι
Λάδι για το άλειμμα
Σουσάμι

Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας τα τέσσερα πρώτα υλικά σε ένα δοχείο και προσθέτοντας λίγο –λίγο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακιά, εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί».
Σε ένα δοχείο χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα τυριά, το γιαούρτι, και το πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μία με λεπτό πλάστη σε φύλλο. Αλείφουμε με λάδι ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε το μίγμα των τυριών και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίττας, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου