Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016
Πίττα με τυρί κρέμα
Για το φύλλο:
½ κιλό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές
λάδι
2 κουταλιές
κρασί ή 1 κουταλιά ξύδι
¼ γλυκού του κουταλιού αλάτι
Νερό όσο
πάρει.
Για τη
γέμιση:
400
γραμμάρια τυρί κρέμα
100
γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αυγά
1 κεσεδάκι
γιαούρτι
Πιπέρι
Λάδι για το
άλειμμα
Σουσάμι
Φτιάχνουμε
τη ζύμη ανακατεύοντας τα τέσσερα πρώτα υλικά σε ένα δοχείο και προσθέτοντας
λίγο –λίγο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακιά, εύπλαστη ζύμη. Τη
σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί».
Σε ένα
δοχείο χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα τυριά, το γιαούρτι, και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Χωρίζουμε τη
ζύμη σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μία με λεπτό πλάστη σε φύλλο. Αλείφουμε
με λάδι ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε το μίγμα των
τυριών και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίττας, τη
χαράζουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε
μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου