#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ζαμπονοπιτάκια τριαντάφυλλα


2 πακέτα σφολιατάκια στρογγυλά
½ κιλό ζαμπόν σε φέτες
½ κιλό τυρί γκούντα σε φέτες
1 αυγό
Λάδι για το άλειμμα


Κόβουμε στη μέση τα σφολιατάκια και βάζουμε τέσσερα μισοφέγγαρα το ένα κολλημένο πλάι στο άλλο. Κόβουμε στη μέση και μία φέτα ζαμπόν και μία τυρί και τα τοποθετούμε πάνω στα σφολιατάκια. Ξεκινώντας από τη μία πλευρά διπλώνουμε, έχοντας στην εξωτερική πλευρά τα σφολιατάκια και δημιουργούμε ένα ρολάκι.
Λαδώνουμε πολύ καλά μικρές στρογγυλές φόρμες για κέικ  ή αλουμινένια ή σκληρά χάρτινα φορμάκια και τοποθετούμε μέσα το ρολάκι.
Όταν φτιάξουμε όλα τα ρολάκια χτυπάμε καλά  το αυγό και με πινέλο το απλώνουμε πάνω σε κάθε ένα, έτσι ώστε να εισχωρήσει μέχρι μέσα (για να «δέσει» το μίγμα).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο (170ο) μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου