Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Ζαμπονοπιτάκια τριαντάφυλλα
2 πακέτα
σφολιατάκια στρογγυλά
½ κιλό
ζαμπόν σε φέτες
½ κιλό τυρί
γκούντα σε φέτες
1 αυγό
Λάδι για το άλειμμα
Κόβουμε στη
μέση τα σφολιατάκια και βάζουμε τέσσερα μισοφέγγαρα το ένα κολλημένο πλάι στο
άλλο. Κόβουμε στη μέση και μία φέτα ζαμπόν και μία τυρί και τα τοποθετούμε πάνω
στα σφολιατάκια. Ξεκινώντας από τη μία πλευρά διπλώνουμε, έχοντας στην εξωτερική
πλευρά τα σφολιατάκια και δημιουργούμε ένα ρολάκι.
Όταν
φτιάξουμε όλα τα ρολάκια χτυπάμε καλά το
αυγό και με πινέλο το απλώνουμε πάνω σε κάθε ένα, έτσι ώστε να εισχωρήσει μέχρι
μέσα (για να «δέσει» το μίγμα).
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο μέτριο φούρνο (170ο) μέχρι να ροδίσουν.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου