#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πιττάκια λαχανικών


1 κιλό κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
3 πράσα σε ροδέλες
2 μελιτζάνες ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
3 τομάτες ψιλοκομμένες
¼ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι άνηθο
¼ ματσάκι δυόσμο
1 ποτήρι λάδι
200 γραμμάρια τυρί
1 ποτήρι γάλα
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει
Λάδι  για το άλειμμα

Σε κατσαρόλα ή τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, τα πράσα, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές  και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις τομάτες, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και αφήνουμε να πιουν το ζουμί τους. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το τυρί και το μίγμα αυτό το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο –λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μέτριο χυλό.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μικρά στρογγυλά φορμάκια και χύνουμε με βαθιά κουτάλα το χυλό μας.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου