Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
Ροξάκια
2 φλιτζάνια
τσαγιού χλιαρό νερό
2 φλιτζάνια
τσαγιού ελαιόλαδο
750
γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
110
γραμμάρια κακάο
Βανίλια
Ξύσμα
πορτοκαλιού
Κονιάκ
Σιρόπι:
4 Ποτήρια ζάχαρη
3 ½ ποτήρια
νερό
Φλούδα
λεμονιού
Χυμός από
μισό λεμόνι
Σ’ ένα
δοχείο λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το
ξύσμα, το κονιάκ και μισό κιλό αλεύρι. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και στο ένα
μέρος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι ενώ στο άλλο το κακάο.
Απλώνουμε σε
λαδόχαρτο τη μισή από τη λευκή ζύμη σε
μια φαρδιά λωρίδα. Στο κέντρο της τοποθετούμε σε μπαστούνι τη μισή από τη
σοκολατένια ζύμη και κλείνουμε. Κόβουμε ροδέλες πάχους ενός δακτύλου περίπου
και αραδιάζουμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Συνεχίζουμε την ίδια
διαδικασία και με τις υπόλοιπες ζύμες. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να
ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε
το σιρόπι βράζοντας για πέντε λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού. Ρίχνουμε
το χυμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μόλις
κρυώσει το σιρόπι ρίχνουμε λίγα –λίγα μέσα τα ροξάκια και τα αφήνουμε για
ελάχιστα λεπτά. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με όσο σιρόπι έχει
περισσέψει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου