Ανάλαφρα και νόστιμα!
1 πακέτο στρογγυλά σφολιατάκια (20 τεμάχια)
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
500 γρ. κρέμα γάλακτος
τριμμένη σοκολάτα (για το γαρνίρισμα)
Απλώνουμε σε καλά λαδωμένα φορμάκια τα σφολιατάκια και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Πιέζουμε με ένα κουτάλι (εγώ χρησιμοποιώ του παγωτού) για να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα ( αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λαδόχαρτο πάνω σε κάθε σολιατάκι και να τα ψήσουμε με φασόλια ή ρύζι).
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη γκανάζ σοκολάτας βράζοντας το γάλα (αν θέλουμε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κρέμα γάλακτος) και λιώνουμε μέσα τις κουβερτούρες.
Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε ταρτάκι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και με κορνέ, σχηματίζουμε μια μεγάλη ροζέτα σε κάθε ταρτάκι. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου