Αν σας έχει περισσέψει ψητό ή βραστό κοτόπουλο, φτιάξτε μία εύκολη τάρτα, χρησιμοποιώντας την κλασική μπεσαμέλ.
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό κοτόπουλο ψιλοκομμένο, 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 21/2 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 γάλα εβαπορέ, 1/2 λίτρο νερό, 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι, 150 γραμμάρια τυρί ένταμ ή γκούντα, 4 αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Για το ζυμάρι:
1/2 κιλό αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του, 1 γιαούρτι, 100 γραμμάρια κρασί, 100 γραμμάρια λάδι, αλάτι, λίγο γάλα εβαπορέ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το λάδι, το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη έως ότου πήξει ελαφρά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα.
Ετοιμάζουμε ένα μαλακό ζυμάρι ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Αν είναι λίγο σφικτό προσθέτουμε γάλα. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το ζυμάρι, φροντίζοντας να καλύψουμε και λίγα εκατοστά από τα πλάγια. Ρίχνουμε το μίγμα του κοτόπουλου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου