Άλλωστε, πιστεύω, ότι ταιριάζει, σχεδόν, παντού.
Η συνταγή με τις μελιτζάνες παπουτσάκια δεν είναι δική μου, την άκουσα σε μια εκπομπή μαγειρικής (αν δεν κάνω λάθος στην ΕΤ1) και σκέφτηκα να τη δοκιμάσω, διαμορφώνοντας την στα μέτρα μου.
Η φωτογραφία είναι πριν το τελικό ψήσιμο, μετά δεν πρόλαβα.
15 μελιτζάνες τσακώνικες
1 κιλό χοιρινό τηγανιά
1 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι κρασί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
200 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου τριμμένη
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τους κάνουμε μια σχισμή (όχι μέχρι την άκρη για να μην ανοίξουν και διαλυθούν). Τις λαδώνουμε με ένα πινέλο και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ποτήρι λάδι και το κρέας. Ανακατεύουμε να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί. Αλατίζουμε (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού), πιπερώνουμε, προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι και 1/2 ποτήρι νερό. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαλακώσει και να μείνει με ελάχιστο ζουμάκι.
Ανοίγουμε προσεκτικά μία - μία τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με ψιλοκομμένο κρέας. Καλύπτουμε με την γραβιέρα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει το τυρί (περίπου 20 λεπτά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου