#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Μαγειρίτσα


 Το παραδοσιακό φαγητό της Ανάστασης. 

Απ' όλες τις σούπες, η μοναδική που τρώω είναι η μαγειρίτσα. Ευτυχώς αρέσει σ' όλα τα μέλη της οικογένειας κι έτσι την φτιάχνουμε αρκετές φορές τον χρόνο.

Για την παρασκευή της, θα χρειαστούμε:

1 συκωταριά από αρνάκι ή κατσικάκι

λίγα έντερα

2 μαρούλια ψιλοκομμένα

5 κρεμμυδάκια χλωρά

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λάδι

νερό (5 ποτήρια περίπου)

1 ποτήρι ρύζι γλασέ

αλάτι

πιπέρι

1 αυγό

χυμό από 2 λεμόνια

Πλένουμε τη συκωταριά και τα έντερα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν 2 - 3 βράσεις. Αδειάζουμε σε σουρωτήρι και μόλις κρυώσουν ψιλοκόβουμε. 

Στην κατσαρόλα, σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, τη συκωταριά και τα εντεράκια. Προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.  Ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε το νερό. Βράζουμε για 30 λεπτά περίπου.

Πλένουμε το ρύζι,  το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αποσύρουμε από την φωτιά. Χτυπάμε το αυγό σε βαθύ δοχείο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο από το ζουμάκι της μαγειρίτσας και αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγη ώρα.

Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα "κόψει" το αυγολέμονο, το ρίχνουμε μέσα από ένα σουρωτηράκι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου