Για περίπου 24 τεμάχια.
1 ποτήρι λάδι, 2 ποτήρια ζάχαρη, 5 αυγά, 1 βανίλια, ξύσμα ενός πορτοκαλιού και ο χυμός του, 1 ποτήρι γάλα, 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Για την γκανάζ σοκολάτας: 1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, μία σοκολάτα κουβερτούρα (125 γραμ.).
Για την βουτυρόκρεμα: 250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου), 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε, 400 γραμμάρια άχνη ζάχαρη.
Γαρνιτούρα: Τριμμένη σοκολάτα.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, την βανίλια και το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.
Σε φόρμες μεταλλικές ή σιλικόνης, τοποθετούμε τις χάρτινες φόρμες και τις λαδώνουμε με πινέλο. Με το κουτάλι του παγωτού αδειάζουμε σε κάθε μία το μίγμα και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή). Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν και αφαιρούμε με ειδικό εργαλείο λαχανικών ή με μαχαιράκι ένα κομματάκι από την κορυφή. Γεμίζουμε με την γκανάζ σοκολάτας.
Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί για περίπου 7 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά την άχνη κοσκινισμένη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σταθερή κρέμα.
Γεμίζουμε ένα κορνέ, με ανοικτή μύτη και κάνουμε ροζέτες πάνω στα κεκάκια. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου