#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Μπισκοτοπιτάκια

 1 πακέτο μπισκότα digestive ή πτι μπερ 

1 σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)

1/4 ποτηριού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

100 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ

1 κουταλιά ζάχαρη καστανή (προαιρετικά)

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

λάδι για το άλειμμα των φύλλων


Σπάμε σε δοχείο τα μπισκότα με τα χέρια, βράζουμε το γάλα, λιώνουμε μέσα την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στα μπισκότα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, να ενωθούν όλα τα υλικά.

Απλώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε λωρίδες, λαδώνουμε, με πινέλο,  κάθε μία και βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά από το μίγμα μας. 

Διπλώνουμε τριγωνικά, λαδώνουμε ξανά εξωτερικά και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Τρώγονται σκέτα ή π
εριχύνουμε με σοκολάτα γκανάζ ή βουτάμε το μισό μέρος σε σοκολάτα κουβερτούρα, που έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου