#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Φλωρεντίνες

 Ένα γλυκό τραγανό και νόστιμο, που θεωρούσα ότι πρέπει να είναι λιγάκι μπελαλίδικο. 

Δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή διαπίστωσα πόσο πανεύκολη είναι η παρασκευή τους. 

Η φωτογραφία τις αδικεί αλλά ποτέ δεν προλαβαίνω να βγάλω καινούργια, πιο αντιπροσωπευτική.


500 γραμμάρια βανίλια (υποβρύχιο)

360 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ

200 γραμμάρια γλυκόζη

2 κουταλιές της σούπας μέλι


Ανακατεύουμε την βανίλια, τη γλυκόζη και το μέλι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε, να ενοποιηθεί το μίγμα.

Αδειάζουμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (περίπου 20 λεπτά).

Όσο είναι ακόμη ζεστό το κόβουμε με μαχαίρι. Αν κρυώσει σπάει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου