Εύκολο λαχταριστό γλύκισμα με σφολιάτα και σοκολάτα.
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
2 σοκολάτες κουβερτούρα (125 γραμ. η κάθε μία)
120 γραμ. βούτυρο γάλακτος ή φυτικό
140 γραμ. ζάχαρη
2 αυγά
160 γραμ. καρύδα τριμμένη
1 βανίλια
1 αυγό για το άλειμμα
Για το γαρνίρισμα: άχνη ζάχαρη, κανέλλα και λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπαίν μαρί.
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και την καρύδα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και μοιράζουμε το μίγμα στην φαρδιά πλευρά. Κλείνουμε σε ρολό, βράζοντας τις άκρες. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, χαράζουμε και ψήνουμε τα ρολά μας μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλλα και λευκή σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου