Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020
Τάρτα με μανιτάρια
Για τη γέμιση:
1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους ή μία μεγάλη κονσέρβα.
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γραμμάρια τριμμένο τυρί νηστίσιμο
½ ποτήρι λάδι
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ποτήρι γάλα σόγιας
5 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Για το ζυμάρι:
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ ποτηριού λάδι
¾ ποτηριού κρασί
Μία πρέσα αλάτι
Ανακατεύουμε τα υλικά για το ζυμάρι και το απλώνουμε σε
λαδωμένο ταψί, να καλύψει και λίγο από τα πλαϊνά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα πράσα κομμένα ροδέλες και
τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας
για να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα μας.
Αδειάζουμε στο ταψί με τη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου