Μπορεί όλα να είναι ρευστά γύρω μας, μα οι παραδόσεις μας προσφέρουν σταθερότητα.
Με τη μικρή μας μαγείρισσα φτιάξαμε την κυρά Σαρακοστή σε δύο παραπλήσιες παραλλαγές. .Τα υλικά μας είναι 600 γραμμάρια αλεύρι, 200 γραμμάρια αλάτι και νερό όσο πάρει.
Σε δοχείο ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε λίγο - λίγο το νερό μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, χωρίς να κολλάει.
Το χωρίζουμε στη μέση και ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα χοντρό φύλλο. Κόβουμε αρχικά το φόρεμα και το τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Κόβουμε τη φούστα και την προσαρμόζουμε στο φόρεμα. Πλάθουμε με τα χέρια τα υπόλοιπα κομμάτια και φτιάχνουμε τα χέρια, το κεφάλι, το μαντήλι, τον σταυρό και τα πόδια. Με την μύτη ενός μαχαιριού σχεδιάζουμε το φόρεμα και την ποδιά.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Κάθε εβδομάδα τα παιδιά κόβουν από ένα πόδι, από το πλάι εναλλάξ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου