Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
11/2 φλιτζάνι ζάχαρη
11/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι βανίλια
Για τη γέμιση: 250 γραμμάρια κρέμα φουντουκιού
Για την κάλυψη: 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη καλά.
κόκκοι σοκολάτας
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το μίγμα στη λαμαρίνα του φούρνου, στην οποία έχουμε απλώσει ένα λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε και αναποδογυρίζουμε σε λαδόχαρτο. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο που ψήσαμε και τυλίγουμε ρολό.
Αφήνουμε μέχρι να κρυώσει, ανοίγουμε και απλώνουμε την κρέμα φουντουκιού. Τυλίγουμε ξανά και τοποθετούμε σε πιατέλα και καλύπτουμε με την κρέμα γάλακτος. Σκορπάμε κόκκους ή νιφάδες σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου