#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτάκια για πολλές χρήσεις!

Νοστιμότατα μπισκοτάκια, που τρώγονται σκέτα αλλά και με γλάσο ή ζαχαρόπαστα. Γίνονται περισσότερα από 50 μπισκοτάκια. Είναι και νηστίσιμα.


Υλικά:
2 ποτήρια  ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα (την λιώνουμε στο χυμό)
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
1 κιλό και κάτι αλεύρι
1 ½ κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι αλλά η ζύμη να παραμείνει μαλακή. Την αφήνουμε, σκεπασμένη, για λίγη ώρα και ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκοτάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα  και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά.

Ζαχαρόπαστα:
700 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη
1/4 ποτηριού νερό
1/2 ποτήρι γλυκόζη
1 κουταλάκι γλυκερίνη (ζαχαροπλαστικής)
Λιώνουμε σε χλιαρό νερό τη ζελατίνα και προσθέτουμε τη γλυκόζη και τη γλυκερίνη.
Σε δοχείο κοσκινίζουμε την άχνη, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε σε αυτήν το μείγμα μας.   Ζυμώνουμε καλά και αν θέλουμε χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου