Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017
Σπανακόπιτα με πράσα
2 κιλά
σπανάκι χοντροκομμένο
4 πράσα σε
ροδέλες
3 φρέσκα
κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι
άνηθο ψιλοκομμένο
½ ποτήρι
λάδι
Αλάτι (η
ποσότητα εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
Πιπέρι
Ρίγανη
400
γραμμάρια τυρί φέτα
4 αυγά
Λάδι για το
άλειμμα
Σουσάμι
Για το φύλλο:
½ κιλό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι
μαγιά
3 κουταλιές
λάδι
2 κουταλιές
κρασί ή 1 κουταλιά ξύδι
¼ γλυκού του κουταλιού αλάτι
Νερό όσο
πάρει.
Φτιάχνουμε
τη ζύμη ανακατεύοντας τα πέντε πρώτα υλικά σε ένα δοχείο και προσθέτοντας λίγο
–λίγο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακιά, εύπλαστη ζύμη. Τη
σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί».
Σε κατσαρόλα
ρίχνουμε το λάδι, το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια (ή το ξερό κρεμμύδι) και το πράσο
και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μόλις
κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο, τα αλάτι, το πιπέρι, τη
ρίγανη και τα αυγά χτυπημένα.
Χωρίζουμε τη
ζύμη σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μία με λεπτό πλάστη σε φύλλο. Αλείφουμε
με λάδι ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε το μίγμα με το
σπανάκι και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίττας, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την
πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε
μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου