#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Σπανακόπιτα με πράσα



2 κιλά σπανάκι χοντροκομμένο
4 πράσα σε ροδέλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λάδι
Αλάτι (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
Πιπέρι
Ρίγανη
400 γραμμάρια τυρί φέτα
4 αυγά
Λάδι για το άλειμμα
Σουσάμι
 Για το φύλλο:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές κρασί ή 1 κουταλιά ξύδι
¼  γλυκού του κουταλιού αλάτι
Νερό όσο πάρει.

Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας τα πέντε πρώτα υλικά σε ένα δοχείο και προσθέτοντας λίγο –λίγο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακιά, εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί».
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια (ή το ξερό κρεμμύδι) και το πράσο και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο, τα αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα αυγά χτυπημένα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μία με λεπτό πλάστη σε φύλλο. Αλείφουμε με λάδι ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε το μίγμα με το σπανάκι  και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίττας, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου