#jsddm { margin: 0; padding: 15px; z-index:1000000000; position:relative; } #jsddm li { float: left; list-style: none; font: 12px Tahoma, Arial; } #jsddm li a { display: block; white-space: nowrap; margin:1px 3px; border: 1px solid #AAAAAA; background: #440909; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#F75A5A), to(#440909)); background: -moz-linear-gradient(top, #F75A5A, #440909); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; text-shadow: #ffffff 0 1px 0; color: #F1B6B6; font-size: 15px; font-family: Helvetica, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } #jsddm li a:hover { background: #861717; } #jsddm li ul { margin: 0; padding: 0; position: absolute; visibility: hidden; border-top: 1px solid white; } #jsddm li ul li { float: none; display: inline; } #jsddm li ul li a { width: auto; background: #863D3D; } #jsddm li ul li a:hover { background: #863D3D;

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Δροσιστική λαχταριστή λεμονάδα και λικέρ λεμόνι

1 λίτρο χυμό λεμονιού

1 κιλό ζάχαρη

1/2 λίτρο νερό

Πλένουμε τα λεμόνια, τα στείβουμε και σουρώνουμε τον χυμό. 

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και αφού πάρει βράση αφήνουμε πέντε λεπτά και αποσύρουμε.

Μόλις κρυώσει το σιρόπι, το ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού.

Αδειάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα μπουκάλια και φυλάμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε, αραιώνοντας την λεμονάδα με παγωμένο νερό σε αναλογία 1 προς 3.

Αν θέλουμε, πριν στείψουμε τα λεμόνια, αφαιρούμε την φλούδα από 10 περίπου και κάνουμε λικέρ με ρακή (1 λίτρο), ζάχαρη (500 γρ.), νερό (200 ml) και χυμό από μισό λεμόνι.

Βάζουμε σε γυάλινο δοχείο, που κλείνει ερμητικά, τις φλούδες (προσοχή να μην έχει το λευκό του λεμονιού γιατί θα πικρίσει το λικέρ) και τη ρακή. Το αφήνουμε για 10 περίπου μέρες σε σκιερό μέρος.

Λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βγάζουμε από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσει το σιρόπι, το ανακατεύουμε με τη ρακή και τις φλούδες λεμονιού.

Αφήνουμε για 10 μέρες ακόμη και σουρώνουμε.

Το σερβίρουμε παγωμένο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου