Η συγκεκριμένη βυσσινάδα περιέχει όλη τη σάρκα
από τα βύσσινα και αυτό της δίνει εξαίσια γεύση και άρωμα.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα
(όση ποσότητα επιθυμούμε), τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
Μόλις πάρουν 1 - 2 βράσεις, τα αδειάζουμε σε
σουρωτήρι, το οποίο έχουμε τοποθετήσει μέσα σ' ένα μεγάλο δοχείο.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πιέζουμε να βγει
όλος ο χυμός τους.
Προς το τέλος προσθέτουμε ελάχιστο νερό (1/4
ποτηριού νερού για κάθε κιλό βύσσινα) για να μας βοηθήσει να στυφτούν καλύτερα.
Μετράμε με μια κούπα το χυμό, που
συγκεντρώθηκε στα δοχείο και τον μεταφέρουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε για όσες
κούπες χυμό, τόσες ζάχαρη και βράζουμε. Ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη
θερμοκρασία. Αφήνουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι (δοκιμάζουμε, ρίχνοντας σε ένα
πιατάκι σταγόνες. Όταν δεν "κυλάει" η σταγόνα, είναι έτοιμο).
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά,
ρίχνουμε χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι για κάθε κιλό βύσσινα).
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κ για λίγο και αδειάζουμε
σε αποστειρωμένα μπουκάλια (τα πλένουμε με ζεστό νερό και σαπούνι, τα
ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά.
Αν έχει "δέσει" καλά η βυσσινάδα δεν
χρειάζεται ψυγείο.
Σερβίρουμε, αραιώνοντας την με παγωμένο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου