Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017
Ρεβιθοκεφτέδες
Μια συνταγή που χρησιμοποιεί τα ρεβίθια που έμειναν από το μεσημεριανό φαγητό ή την προηγούμενη μέρα.
3 κούπες
ρεβίθια μαγειρεμένα με το ζουμάκι τους
1 κεσεδάκι
γιαούρτι
150
γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
Αλεύρι για
όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Λάδι για το
τηγάνισμα
Λιώνουμε τα ρεβίθια στο μούλτι και τα αδειάζουμε σε
βαθύ δοχείο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και τα αυγά και
ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο –λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα σχετικά
σφικτό χυλό.
Τηγανίζουμε
σε καυτό λάδι και τοποθετούμε τους τηγανισμένους ρεβιθοκεφτέδες σε πιατέλα, που
έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου